Documenten die nodig zijn om Spanje binnen te komen

Documenten die nodig zijn om Spanje binnen te komen

Je hebt een geldig documenten die nodig zijn om Spanje binnen te komen, tenzij je uit een land komt van de Schengen zone (Oostenrijk, België, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Italië, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Slovenië, Slowakije, Zweden, Zwitserland).

Als je een Europees paspoort hebt, kan je Spanje eender wanneer bezoeken. Als je van plan bent om hier te komen wonen dan zul je een NIE – Spaans Identificatienummer – moeten aanvragen. Dit heb je nodig om een bankrekening te kunnen openen, om een telefooncontract af te sluiten, etc. Wij zijn er om je bij dit proces te helpen. Dit houdt simpelweg in dat je een aantal nummers en documenten moet verzamelen. Je moet je ook inschrijven bij je lokale gemeente (Empadronamiento) en bij de Sociale Zekerheid. Ook hierbij zullen wij je helpen!

Bij alle volgende landen: Albanië, Andorra, de Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië, Antigua en Barbuda, Argentinië, Australië, Bahamas, Barbados, Bosnië en Herzegovina, Brazilië, Brunei, Canada, Zuid-Korea, Costa Rica, Chili, El Salvador, Verenigde Staten, Guatemala, Honduras, Israël, Japan, Maleisië, Mauritius, Mexico, Monaco, Montenegro, Nicaragua, Nieuw-Zeeland, Panama, Paraguay, Saint Kitts en Nevis, San Marino, Vaticaanstad, Servië, Seychellen, Singapore, Uruguay, Venezuela, zul je Spanje binnenkomen met een toeristenvisa: Deze toeristenvisa is geldig voor 3 maanden, daarna ben je niet langer legaal in Spanje.

Als je van plan bent om langer dan 3 maanden hier te blijven dan kan je een studentenvisa aanvragen. Dit stelt je in staat om een jaar legaal in Madrid te wonen. Wij kunnen je tijdens dit proces, dat ongeveer 3 maanden duurt en moet gebeuren in je eigen land, begeleiden. Als je een studentenvisa wilt aanvragen moet je je inschrijven voor een geaccrediteerde studie van minstens een jaar, een master bijvoorbeeld , die uit 20 uur per week bestaat.

Als je niet van de EU bent, of een van de bovengenoemde landen, dan moet je contact opnemen met je lokale Spaanse consulaat om erachter te komen wat je volgende stappen zijn.

GEZONDHEIDSZORG

EU burgers

Alle EU burgers kunnen hun Europese Ziekteverzekeringskaart (European Health Insurance Card) gebruiken (het nieuwe E111!). Dit stelt je in staat om voor een verminderde prijs de Spaanse staatsgezondheidszorg te gebruiken, soms ook gratis wanneer je tijdelijk in Spanje verblijft. De Spaanse gezondheidsdienst bepaalt welke behandeling nodig is die niet kan wachten tot je terugkeert naar huis. Als je van plan bent om voor een lange periode in Spanje te blijven of te werken, dan moet je je inschrijven bij de sociale zekerheid. Dit betekent dat je recht hebt op de gezondheidszorg van de staat, net zoals alle Spanjaarden.

 Niet EU burgers

Niet EU burgers hebben geen toegang tot de nationale gezondheidszorg en moeten kunnen aantonen dat ze een geldige gezondheidszorg hebben voor de duur van hun verblijf. We kunnen enkele verzekeringen aanraden die vorige studenten geraadpleegd hebben en heel tevreden over waren.