Laten we sangría en jamón tapa’s maken!

Laten we sangría en jamón tapa’s maken!

Jaume die de activiteit introduceert

Jaume die de activiteit introduceert

La Aventura Española Madrid, Spaanse Academie gelooft in het creëren van een dynamische en interactieve sfeer voor in het klaslokaal dat studenten Spaans inspireert en motiveert om Spaans te leren. In feite, LAE Madrid geeft de studenten de mogelijkheid om zich volledig onder te dompelen in de Spaanse cultuur, vooral omdat sommige hier maar voor een korte tijd kunnen zijn. In andere woorden, er is geen tijd te verliezen! De Spaanse en Madridse cultuur begrijpen is wat het gevoel van wonen in Madrid, scheidt ten opzicht van slechts Madrid bezoeken. Een manier om onze studenten te helpen hun Spaanse talendoel te halen is doormiddel van onze wekelijkse culturele activiteiten (Spaanse Avonturenprogramma). Deze activiteiten geven extra mogelijkheden om Spaans te ervaren in een echte alledaagse situatie.

.

Jamón snijden, Spaanse Avontuur Programma

Jamón snijden, Spaanse Avontuur Programma

Een typische interactieve activiteit is onze “Laat er Sangria & Jamón Tapas zijn”. Jaume, één van onze leerkrachten, geeft voordat hij laat zien hoe het klaargemaakt wordt eerst uitleg over de historische achtergrond van deze heerlijke, traditionele voorwerpen. Net zoals bij onze klassen, geloven wij sterk in leren doormiddel van actie. In deze culturele activiteit zullen studenten werkwoorden leren (mezclar, cortar, agregar, en natuurlijk disfrutar), avondeten zinnen, en ingrediënten in het Spaans. Deze activiteiten laten onze leerstijl zien in het klaslokaal, wat het ook zo leuk maakt! (Het maken van het zoete en verfrissende drankje om de Spaanse cultuur te vieren is ook een plus). Nadat de studenten hun Sangria hebben voorbereid, zal Jaume de klas voordoen hoe de lokale mensen “proosten”. Hij heft zijn glas en zegt “arriba, abajo, al centro, a dentro,”dit om de studenten nog meer te leren over de Spaanse cultuur. Dit zijn expressies die we moeten kennen wanneer we wat gaan drinken in de stad, niet?

Laten we onze Sangria proeven!

Laten we onze Sangria proeven!

Nadat iedereen honger heeft gekregen, gaat Jaume vertellen over de geschiedenis van de Spaanse Jamón Ibérico en gaat daarna over in het maken van tapas. Hij laat dan zien wat de juiste manier is van het snijden van jamón direct van het been, and heet teams van twee welkom om dit te proberen. De studenten zullen dan concurreren om stijl punten, en het zal dan snel veranderen in een spannende wedstrijd aangezien elk duo een entertainende en theatrale performance zal geven. De andere groepen zullen hun stem uitbrengen voor het beste en winnende team. Bij La Aventura Española verdient al het harde werk een beloning. De winnaars ontvangen een fles Spaanse Cava, een ander drankje dat gedronken wordt in Spanje. Daarna zullen alle studenten de gesneden Jamón proberen. Wanneer er eenmaal genoeg gesneden jamón is, dan rest alleen nog het toevoegen van de baguette, tomaat en olijfolie. Studenten socialiseren terwijl ze genieten van traditionele Spaanse cuisine. Het is vrij duidelijk dat de culturele activiteit zal eindigen met veel gelach, volle buikjes, grote glimlachen, en nieuwe Spaanse zinnen en termen om te gebruiken.