Parken in Madrid

Parken in Madrid

Retiro Park, Madrid

Retiro Park, Madrid

Madrid is een van de meest groene hoofdsteden in de wereld met een groot aantal parken in Madrid, waaronder:

Retiro park dat echt een prachtige plek is. Boulevards met bomen langs de weg en daarnaast ook kleine paden overal in het park. Fonteinen, meren, terrasjes en prachtige oude gebouwen zoals Palacio de Cristal (is van staal en glas). Het is een heel gemakkelijke manier om even van de stadsdrukte te vluchten, schone lucht in te ademen, vogels te horen zingen en om bovenal wat uit te rusten.

Casa de Campo, tegenover het Palacio Real, was vroeger een koninklijk jachtgebied en is vandaag het grootste stadspark van Europa. Casa de Campo is gigantisch en is goed om te mountainbiken en te hiken. Voor mooie uitzichten kan je met een kabelbaan van Parque del Oeste naar Casa de Campo gaan voor 4 Euro per retourtje.

Het Parque del Oeste is een ander mooi park die zeer mooie uitzichten heeft over het Palacio Real, de Almudena Kathedraal en Casa de Campo. Madrid´s oudste gebouw, de Tempel van Debod (200 v.Chr.), werd hier in 1972 herbouwd als cadeau van Egypte. Het is een romantische plek waar je van een mooi uitzicht en een prachtige Spaanse zonsondergang kan genieten.

Madrid Rio Park, Madrid

Madrid Rio Park, Madrid

Juan Carlos I is een zeer interessant park met grote kunstinstallaties, zeldzame planten in serres en het is de perfecte plaats om te gaan sporten of een van de vele gratis fietsen te lenen om het park dat 220 hectare groot is, te ontdekken – er is ook een golfbaan.

Madrid Rio is een 16 km lang park dat langs de rivier Manzanares ligt. Het is er geweldig om te fietsen, te joggen of een wandeling te maken. In de buurt van Madrid Rio ligt ook Matadero – het oude slachthuis, dat nu een mooie locatie is voor concerten, exhibities en voorstellingen.

El Capricho is nog een ander prachtig park (hoewel niet heel bekend en ook niet zo centraal gelegen), dat de Franse, Engelse en Italiaanse stijl van het klassieke tuinieren combineert met mooie kleine meren en decoratieve gebouwen. Het is een fantastische plek om architectuur van verschillende eeuwen en culturen te zien samenkomen.

.