Vervoer in Madrid

Vervoer in Madrid

Vervoer in Madrid: Je eerste paar uren

Barajas Vliegveld, Madrid - Vervoer in Madrid

Barajas Vliegveld, Madrid

Je zult waarschijnlijk aankomen in het vliegveld Barajas, een behoorlijk indrukwekkend gebouw voornamelijk gemaakt van hout. Heb je behoorlijk wat bagage mee, neem dan de metro naar de stad – er is slechts één metrolijn naar het centrum van Madrid. We adviseren je om een 10 rittenkaart te kopen voor €12,50 (in plaats van €1,50 te betalen per reis), hoewel je wel een aanvullend ticket moet kopen van en naar het vliegveld. Als je voor een langere tijd in Madrid zult blijven is het zinvol om een 30 dagen ticket te kopen (ook wel een abono) genoemd) voor €55 of €35 als je jonger dan 23 jaar bent. Je kunt zo´n abono kopen bij de donkerrode estanco winkels die je overal in de stad kunt vinden. Dit zijn kleine winkels die tabak, postzegels, metro- and loterijtickets verkopen. Je kan je kaart ook online of in een winkelcentrum kopen. Je zult je telefoonnummer, je adres en een kopie van je paspoort moeten meenemen als je een  abono wilt kopen.

 

Wanneer je ´s avonds de stad in gaat, vergeet dan niet dat de metro sluit om 1:30 uur ´s nachts. Daarna en ook daarvoor kun je met de bus gaan (met je metro ticket) of met een taxi. Taxi’s in Madrid hebben redelijke prijzen, hoewel ze wel veel vragen voor naar en van het vliegveld (vaak tussen de 30 en 40 euro). De busdienst in Madrid is betrouwbaar en zeer bruikbaar wanneer de Metro niet beschikbaar is. Een enkele busreis zou je €1,50 kosten, maar er zijn vele single/tien-ticket/maandelijkse en jaarlijkse buspassen beschikbaar. Het gebruiken van de nachtbus is erg gemakkelijk, aangezien er 20 verschillende routes zijn, maar wees er wel op voorbereid dat je soms misschien 20 minuten moet wachten bij de bushalte.

.

Gran Via metro stop, Madrid

Gran Via metro stop, Madrid

Wat Volgt er

Als je de accommodatie door ons hebt laten regelen dan kun je meteen naar je nieuwe adres gaan in Madrid, je bagage afzetten en settelen. Daarna kun je heerlijk wandelen door deze mooie stad om een eerste indruk van de stad te krijgen en misschien zorgen wat tapa’s en een aantal drankjes ervoor dat je je snel thuis voelt. Als je zelf je accommodatie wilt regelen voor je eerste dagen in Madrid, dan kun je het beste in een studentenresidentie of in een jeugdherberg verblijven tot je een plek gevonden hebt. De huizenmarkt voor gemeubileerde kamers in Madrid is een beetje apart en ons welgemeende advies voor een zorgeloos en stressvrij verblijf in Madrid is dan ook om ons je accommodatie te laten regelen, aangezien wij al een lange tijd samenwerken met fatsoenlijke verhuurders.