Spaans eten in Madrid

Spaans eten in Madrid

Je zult het vast eerder gehoord hebben, maar de Spaans eten in Madrid is niet anders: simpelweg heerlijk, gezond, en beschikbaar op vele manieren. In vergelijking met andere Europese landen, zoals het Verenigde Koninkrijk, Frankrijk of Nederland is het redelijk goedkoop. De supermarkten zijn verspreid over de stad en bieden een groot aanbod typisch Spaans eten aan. Normaliter zijn ze open tot 22 of 23 uur ´s avonds (tot 00 uur op zondagen).

Prachtig terras, Madrid

Prachtig terras, Madrid

Typische Spaanse Jamón - Spaans eten in Madrid

Typische Spaanse Jamón

Als je ooit inde situatie beland waarbij je iets mist en de Spaanse supermarkten al dicht zijn, dan hoef je je geen zorgen te maken. Je kunt altijd nog naar de kleine Spaanse Alimentación winkels gaan, die tot laat in de avond en zelfs op zondagen en feestdagen open zijn. Zelfs het eten op een van de mooie terrasjes is betaalbaar, hier kun je genieten van een  Menú del Día voor ongeveer 10 euro – vandaar de populariteit.

Spanje heeft een gevarieerd aanbod van eten en drinken, een paar favorieten aankaarten kan nooit kwaad. Typische Spaanse jamón is ham van een Iberisch varken dat ook uit Spanje komt. Het is een van de beroemdste, meest gegeten en lekkerste eten dat de Spanjaarden koesteren.

Vijgen bedekt met chocolade

Vijgen bedekt met chocolade

De Spaanse tortilla is een ander gerecht dat vaak op het Spaanse menu staat. De Spaanse tortilla of omelet wordt gemaakt met aardappelen, eieren en soms uien. Als je de stad in gaat voor een drankje en zin hebt in een glas wijn, houd dan de Malaga wijn in je achterhoofd. Dit is een zoete dessertwijn en vind je in een van de vele wijnwinkels in Spanje. Ten slotte, als je de avond wilt eindigen met iets zoets, houd dan vijgen bedekt met chocolade in je achterhoofd, die vind je terug in supermarkten in de hele stad voor het perfecte slaapmutsje.